lørdag den 31. oktober 2015

Sagnlandet Lejre

Sagnlandet Lejre, der åbnede i 1964 under navnet Arkæologisk Forsøgscenter Lejre, er et forsknings- og formidlingscenter og en populær turistattraktion med fortid og arkæologi som hovedtema. Sagnlandet ligger i Lejre Kommune, 13 km vest for Roskilde. Sagnlandet Lejre formidler Danmarks fortid fra jægerstenalderen til landbotiden. Da stedet åbnede, var det verdens første center for forsøg med forhistorisk og historisk teknologi.

I de arbejdende værksteder væveværkstedet, pottemageriet og smedjen laves kopier af håndværk fra historiske og forhistoriske tider. Det er nemlig her, at redskaberne, dragterne og husgeråd til brug i de rekonstruerede miljøer bliver fremstillet.

Det meste er udendørs, og faciliteterne er begrænsede. Der er dog en butik og i højsæsonen mulighed for at få lidt at spise. De præcise aktiviteter der foregår på en given dag fremgår af hjemmesiden http://www.sagnlandet.dk/.

Sagnlandet kan nås med Movia bus 233 fra Lejre St. eller telebus 275. Det har åbent fra ca. 1. Maj til 1. Oktober samt i påske- og efterårsferierne.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar